Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
19 feb. Belactie Vriendenloterij
8 feb. Botesa nieuwsbrief 2017 nr 01
20 jan. Algemene Ledenvergadering 22 Februari 2017
17 dec. Vrijwilligersplan
17 dec. Apr├Ęstennis toernooi
10 nov. Afscheidsreceptie Peter en Milena
14 okt. Wijzigingen vanaf 2017 World Tour en Groen
2 okt. Voorjaarscompetitie 2017
7 sep. Oudere jeugd app
27 jun. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
1 jan. Lid worden van Botesa
12 mei Adverteren bij Botesa Digitaal?
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG_0202.JPG
IMG_0200.JPG
IMG_0199.JPG
Meest recente foto's
Belactie Vriendenloterij
 Lisette Smit  Algemeen  14x gelezen

T.C. Botesa organiseert samen met de VriendenLoterij een speciale belactie om geld in te zamelen voor onze clubkas. Dit geld kunnen we goed gebruiken en daarom willen we je vragen vriend te worden van T.C. Botesa.

Op 6 maart tussen 19:00 en 21:30 uur kun je een telefoontje verwachten van één van onze leden met het aanbod om vriend te worden van T.C. Botesa door mee te spelen in de VriendenLoterij. De helft van de lotprijs gaat direct naar onze clubkas, iedere maand opnieuw. Een lot kost € 13,50 (incl. Jackpotbonus à € 0,50) per trekking. En er zijn 14 trekkingen per jaar waarvan twee zonder Jackpotbonus.

Door uw deelname steunt u niet alleen T.C Botesa. Ook u wordt er beter van. Bij de VriendenLoterij maakt u elke maand kans op tienduizenden prijzen, zoals reischeques, auto’s en geldprijzen oplopend tot € 100.000,-. Het omzetten van bestaande loten tijdens een belactie is ook mogelijk. Hoe meer loten we verkopen, hoe meer geld we binnen halen voor de clubkas. Daar gaan we toch voor! En de VriendenLoterij keert een extra bijdrage uit aan de top-7 clubs en verenigingen die in maart de meeste loten heeft verkocht. Hou 6 maart dus je telefoon in de gaten!

P.S: Jij kunt ons daarbij helpen! wil je ons helpen bellen met bellen, neem dan contact op met Melanie Batelaan. E-mail adres: melaniebatelaan@gmail.com. De VriendenLoterij beloont de vrijwilligers door ze drie maanden gratis mee te laten spelen in de loterij. Deze loten stoppen automatisch en zijn geheel kosteloos.

De sponsorcommissie

 


zondag 19 februari 2017, 10:04 uur
Botesa nieuwsbrief 2017 nr 01
 Lisette Smit  Nieuwsbrief  64x gelezen
          

De eerste Botesa Nieuwsbrief van 2017 is uit.

De Botesa Nieuwsbrief is in PDF formaat en kan gelezen worden met Adobe Reader. Heb je Adobe Reader niet op je PC staan: download hier.

Lisette SmitDownload bestanden
Botesa Nieuwsbrief 2017 nr 01 2.8 MB (563x opgehaald)
woensdag 8 februari 2017, 23:39 uur
Algemene Ledenvergadering 22 Februari 2017
 Lisette Smit  Algemeen  73x gelezen

Allereerst wil ik jullie een mooi en sportief 2017 toewensen!

Op woensdag 22 februari 2017 zal de Algemene Ledenvergadering van Botesa plaatsvinden. Binnenkort komt de eerste nieuwsbrief van 2017 uit, waar de verschillende commissies verslag doen over 2016. De vergadering start om 20:00 uur en we verwelkomen u graag in ons clubhuis De Dubbele Punt.

Tot dan! 


vrijdag 20 januari 2017, 20:23 uur
Vrijwilligersplan
 Lisette Smit  Algemeen  134x gelezen

Ongeveer 2 jaar geleden zijn we gestart met het motiveren van leden om zich vrijwillig in te zetten voor onze vereniging. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een verdubbeling van het aantal commissieleden. Door deze extra commissieleden, is het mogelijk om meer activiteiten te ontplooien. Dat dit goed werkt, zien we o.a. terug in de jeugdcommissie. Door het organiseren van extra activiteiten zijn er afgelopen seizoen weer veel nieuwe jeugdleden lid geworden. Verder zien we door het organiseren van extra activiteiten de omzet en dus ook de winst omhoog gaan. Dit extra geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te investeren in het clubhuis en in de nieuwe banen. Op 12 november hebben we dan ook weer de vrijwilligersavond om deze vrijwilligers te bedanken voor de inzet van het afgelopen seizoen.


zaterdag 17 december 2016, 10:54 uur


Apr├Ęstennis toernooi
 Lisette Smit  Evenementen  99x gelezen

zaterdag 17 december 2016, 10:45 uur
Afscheidsreceptie Peter en Milena
 Lisette Smit  Evenementen  223x gelezen

Peter en Milena hebben zich vele jaren vol overgave voor onze vereniging ingezet en zij vormden in feite het fundament van onze vereniging. Er wordt zelfs gezegd dat Botesa haar bestaansrecht aan hen te danken heeft. Bijna altijd waren zij wel op de vereniging te vinden.

Het naderende afscheid willen wij als bestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan en wij willen alle (oud)leden oproepen om onder het genot van een hapje en een drankje hen de handen te komen schudden. Dus noteer alvast in de agenda: AFSCHEIDSRECEPTIE PETER & MILENA: ZONDAG 27 NOVEMBER A.S. VANAF 15.00 UUR


donderdag 10 november 2016, 10:46 uur
Botesa Nieuwbrief 2016 nr 05
 Lisette Smit  Nieuwsbrief  222x gelezen

De vijfde Botesa Nieuwsbrief van 2016 is uit.

De Botesa Nieuwsbrief is in PDF formaat en kan gelezen worden met Adobe Reader. Heb je Adobe Reader niet op je PC staan: download hier.

Lisette SmitDownload bestanden
Botesa Nieuwsbrief 2016 nr 05 1.9 MB (797x opgehaald)
maandag 31 oktober 2016, 22:20 uur
Wijzigingen vanaf 2017 World Tour en Groen
 Lisette Smit  Jeugd  280x gelezen

 

Het Tenniskids-programma draait inmiddels al een aantal jaren met succes. Binnen het project Competitie Nieuwe Stijl zijn ook de competitievormen binnen Tenniskids onder de loep genomen.  Daar waar mogelijk probeert de KNLTB met enkele aanpassingen de World Tour en Groene competitie nóg beter aan te laten sluiten op de huidige wensen en behoeften van de kinderen, ouders, trainers en verenigingen. Vanaf 1 januari 2017 worden er daarom vijf wijzigingen doorgevoerd die de jeugdcompetities ten goede komen. Graag brengen we jullie ook op de hoogte van deze wijzigingen.

 

1.Leeftijdsgrenzen worden richtlijnen
De leeftijdsgrenzen van de categorieën rood, oranje en groen blijven bestaan, maar worden adviesrichtlijnen met een marge van twee jaar. De bond benadrukt het belang om de leeftijdsgrenzen aan te houden. In uitzonderlijke gevallen kan een tennisleraar er voor kiezen om van de marge gebruik te maken. Kinderen hebben hiermee de mogelijkheid om langer in een bepaalde kleur te spelen of juist uit te komen in een hogere categorie als dit beter bij hen past. Hierdoor worden de niveauverschillen binnen een kleur kleiner. De uitbreiding biedt namelijk de mogelijkheid om kinderen te laten spelen op basis van niveau en minder op basis van leeftijd.

De categorie rood was afgelopen jaren voor jeugdspelers van zes t/m negen jaar. Deze categorie blijft voor kinderen van deze leeftijd maar krijgt nu een ondergrens van vier jaar en een maximum van elf jaar. Op advies van de trainer kan het voorkomen dat een speler van vier maar ook van elf in rood speelt.  Voor oranje en groen wordt dit bijgesteld naar respectievelijk zes en dertien jaar (was 8-11 jaar) en acht en veertien jaar (was 10-12 jaar).  

De tennistrainer bepaalt welke kleur het beste bij een kind past. De tennistrainers hebben steeds meer kennis en vergelijkingsmateriaal opgebouwd om in te schatten in welke kleur kinderen het beste kunnen spelen. De trainers krijgen het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om een juiste inschaling te doen, waarmee de rol van trainers in het Tenniskids-programma nog belangrijker wordt.

Trainers zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugdspelers. Het is dus belangrijk dat de  trainer betrokken is bij de World Tour en/of Groene competitiedagen. Het is van belang dat de trainer, de VCL en de Tenniskidsfunctionaris de indeling goed met elkaar afstemmen zodat de indeling van de kleuren ook goed in de online omgeving komt te staan (tenniskids.toernooi.nl).  

 

2. Paspoort verdwijnt
Een van de gevolgen van de marge op de leeftijdsgrenzen is dat de kinderen geen Tenniskids-paspoort meer aan hoeven te vragen om in een hogere categorie te spelen. Eerder hadden zij dit wel nodig. In 2017 bepaalt de tennistrainer of een kind er aan toe is om een kleur hoger te gaan spelen. Met het verdwijnen van het Tenniskids Paspoort, verdwijnen ook de Plusstatus en Plustoernooien. In plaats hiervan worden voor de leeftijdsgroepen 5-8 en 9-10 bij de gecertificeerde tennisscholen regionale tennisdagen georganiseerd, waarvoor alle kinderen worden uitgenodigd. De beste kinderen van deze groep worden uitgenodigd voor extra wedstrijdmomenten. De beste kinderen vanaf 10 jaar worden door de KNLTB geselecteerd en uitgenodigd voor extra wedstrijdmomenten.

 

3. Groene competitie op zondag
De zondag wordt dé dag waarop jeugdtennis centraal staat. Wedstrijden in de World Tour werden natuurlijk al op zondag gespeeld. Vanaf komend jaar worden, op uitdrukkelijk verzoek van de markt, ook de speelronden in de Groene competitie op zondag gehouden. In de praktijk bleek de woensdagmiddag vanwege maatschappelijke veranderingen niet altijd een even geschikt moment voor kinderen en ouders. Met name door de komst van continuroosters op basisscholen en andere activiteiten van kinderen kregen steeds meer clubs problemen om teams op de been te krijgen op de woensdagmiddag.

Activiteiten verplaatsen naar  vrijdagmiddag als alternatief bleek na een pilot geen succes. Daarnaast zijn kinderen vanuit de World Tour gewend op zondag te spelen. Vanaf 2017 hoeven zij voor groen niet om te schakelen naar de woensdag, om vervolgens weer terug te gaan naar zondag als zij in geel gaan spelen. De verschuiving van de Groene competitie naar zondag zal voor sommige verenigingen voor banendruk zorgen omdat groen gelijktijdig wordt gespeeld met de Voorjaarscompetitie. De speeldagen van de World Tour worden daarom buiten de reguliere voorjaarscompetitie gepland. Voor de verenigingen waar desondanks de baancapaciteit door de veranderingen onder druk komt te staan, wordt samen met de KNLTB naar een oplossing gezocht.  

 

4. Kleinere teams
Het maximum aantal spelers in één team wordt kleiner. In de World Tour en Groene competitie spelen de kinderen in teams. Kleinere teams verminderen de vrijblijvendheid en vergroten het teamgevoel. Ook worden trainers en functionarissen gestimuleerd om meer op het niveau van de tennissers te letten door teams met spelers van gelijk niveau samen te stellen. Hiermee wordt het niveauverschil binnen een team en binnen de competitie kleiner. Elk team uit de categorieën rood, oranje en groen mag in 2017 maximaal uit zes tennissers bestaan. Voor rood is het minimum één en een team in oranje dient tenminste twee spelers te bevatten. Voor groen is dit aantal vier spelers.

 

5. Telling World Tour Oranje
De huidige telling in oranje, twee gewonnen tiebreaks tot 7 punten, komt te vervallen en wordt vervangen door het spelen van 5 games, inclusief BPS (Beslissend Punt Systeem). In toenemende mate hebben we vernomen dat de tiebreak telling in de praktijk, zeker voor dubbels, te lastig is voor kinderen. Daarnaast horen we ook van ouders en begeleiders dat zij moeite hebben om de kinderen bij de tiebreak te begeleiden. Daarom is besloten om vanaf 2017 in oranje 5 games te spelen. Zo houd je altijd een winnaar en wordt in een dubbel door iedereen minimaal 1 keer geserveerd.


vrijdag 14 oktober 2016, 14:32 uur
Wintercompetitie TennisCentrum Waddinxveen Jeugd
 Lisette Smit  Jeugd  324x gelezen

 

Een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van de tennisser is het spelen van wedstrijden. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een onderlinge competitie in de hal in Waddinxveen, zodat onze spelers meer plezier en ervaring krijgen in het spelen van wedstrijden op een leuke manier en onder begeleiding van één van onze trainers.

Op zondagen vanaf 13.00 in de periode van 30 oktober 2016 tot 26 maart 2017 spelen we per onderdeel 6 wedstrijddagen. We hebben de volgende onderdelen:

- Rood: leeftijd 4-9
- Oranje: leeftijd 8-11
- Groen: leeftijd 10-12
- Geel 11-14 Jongens
- Geel 11-14 meisjes
- Geel 11-17 Jongens
- Geel 11-17 Meisjes
 
Kosten zijn €75,- per persoon. Er is begeleiding bij de wedstrijden door de tennisleraren, drinken en versnapering tussen de wedstrijden en de laatste keer is er afsluiting met patat voor alle deelnemers en prijsuitreiking met bekers voor de winnaars!
 
 Afhankelijk van het aantal inschrijvingen proberen we zoveel mogelijk iedereen op sterkte in te delen.

Voor Rood en Oranje spelen we de wedstrijden zoals de world tour. Groen en Geel spelen per speeldag  2 wedstrijden van 40 minuten, 20 minuten per set en we spelen 2 sets per wedstrijd ongeacht de uitslag. Bij Groen zal er bij Deuce een winnend punt gespeeld worden. De rest van de uitleg vindt u in het regelement.
 
Geef je op door onderstaande gegevens in te vullen voor 20 oktober en te sturen naar jon@tennisned.nl.
Naam:
Geboortedatum:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Trainer/vereniging:
Onderdeel:


vrijdag 14 oktober 2016, 14:17 uur
Voorjaarscompetitie 2017
 Lisette Smit  Competities  449x gelezen

Er wordt nog volop getennist in de najaarscompetitie maar je kunt je alweer opgeven voor de voorjaarscompetitie 2017. Uiterlijk eind november moeten we de teams weer inschrijven bij de KNLTB. Naast de reguliere competities komt de KNLTB volgende jaar met een aantal nieuwe competitie vormen. Speciaal voor de tennissers die net begonnen zijn is er volgend jaar een instapcompetitie. Voor de instapcompetitie kun je zowel als team of als individueel opgeven. Wil je meedoen met de voorjaarscompetitie stuur dan een mail naar margrietdorrepaal@hotmail.com en of teake.visser@hpe.com. Hieronder vind je alle informatie over de nieuwe competitievormen en de speeldata.

Instapcompetitie
De eerste nieuwe vorm is de Instapcompetitie, die vooral geschikt is voor beginnende competitiespelers van niveau 8 en 9. Spelers van 17 jaar en ouder spelen tijdens de Voorjaarscompetitie in april en mei gedurende zeven speeldagen, op donderdagavond of zondagmiddag. De keuze voor de dag is aan de spelers zelf. Er worden per speeldag twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de samenstelling van de duo’s niet uitmaakt. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan dat twee dames tegenover een gemengd duo staan. De nadruk ligt op leuk tennis op je eigen niveau en gezelligheid, de duels tellen dan ook niet mee voor de speelsterkte. Om de duur van de duels te beperken, wordt bij een stand van 40-40 direct een beslissend punt gespeeld en wordt in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten gespeeld.

Jongvolwassenen  
De tweede is een competitievorm voor jongvolwassenen tussen de 17 en de 35 jaar. Deze competitie is makkelijk te plannen naast andere activiteiten. In de Voorjaarscompetitie in april en mei zijn er zeven speeldagen, die pas beginnen op zaterdag na 17.00 uur. Teams werken met minimaal vier spelers vier dubbelpartijen af, waarbij een speelronde kan bestaan uit één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel of uit vier heren-, dan wel damesdubbels. De nadruk van deze vorm ligt voornamelijk op spelen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau en dezelfde leeftijdscategorie. Ook hier wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten.

Zomeravondcompetitie 
De derde nieuwe competitievorm is de Zomeravondcompetitie voor spelers van 17 jaar en ouder en van alle niveaus in mei en juni. Op zeven woensdagavonden komen teams met minimaal vier spelers tegen elkaar uit in vier dubbelpartijen en net als bij de jongvolwassenen kan worden gekozen uit vier damesdubbels, vier herendubbels of één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel. Wederom wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten. De Zomeravondcompetitie kan door spelers naast de Voorjaarscompetitie worden gespeeld.

http://centrecourt.nl/actueel/nieuws/2016/08/competitie-nieuwe-stijl-drie-nieuwe-competitievormen-voor-2017/


zondag 2 oktober 2016, 20:09 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Competities
 Damescompetitie
 Evenementen
 Jeugd
 Lid worden
 Nieuwsbrief
 Sponsormogelijkheden
 Tennisles
 Toernooien
 Vacature
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
11 Maart
 Klussen + borrel 9:00 uur - 15:00 uur

18 Maart
 Klussen + borrel 9:00 uur - 15:00 uur

19 Maart
 World Tour Rood en Oranje

25 Maart
 Ophalen pasjes nieuwe seizoen tussen 11:00 uur en 13:00 uur
 Nieuwe leden kennismakingsochtend. Junioren:11:00 - 12:00, Senioren: 12:00-13:00

26 Maart
 World Tour Rood en Oranje

 Competitie teams